Archipelagia Golf Club

Archipelagia Golf
Finbyntie 87 21600 Parainen
puh. 050 45 25 300 office@argc.fi

Caddiemaster 22.4 alkaen
Arkisin 8-19
La-Su 8-18

 

 

 

 

 

 

Uutisarkisto

 

Peliohjeisiin muutokset 25.4 alkaen Kolme pelaajaa, turvaväli 3 metriä (päiv. 24.4)

Hyvät golfarit,

Uudet peliohjeet ja peliryhmäkoot on päivitetty. Suurin muutos koskee mahdollisuuttamme avata peli la 25.4 alkaen 3 pelaajan peliryhmiin. Olemassa oleviin varauksiin avataan siis kolmas paikka, tarkistathan oman pelisi ja tarvittaessa muuta peliaikaasi. Pelaajat jotka toivovat 2 hengen peliryhmää pyydetään varaamaan peliaikaa arkisin klo 11-15, jolloin kolmannen pelaajan paikka voidaan sulkea. Muutoin pelioikeudelliset saavat varata peliä 14 päivää etukäteen, maksimivarausrajoitus poistuu.

Turvaväli muuttuu nyt 3 metriin. Huolehdithan siitä! 

Peliaikasuositus 3 hlön ryhmille on 3h40min jota valvotaan jatkossakin. Tarkkaile peliaikaasi 6. ja 11.väylän kelloista.

Alla oleva ohjeistun on päivitetty, tutustuhan siihen huolellisesti ennen peliäsi.

Golfauton käyttö on sallittua sellaisille pelaajille joilla on lääkärintodistus tai vastaava syy.

Turvallista peliä!

 

 

 

OHJEITA PELAAMAAN JA HARJOITTELEMAAN TULEVILLE!  Päivitetty OHJE 24.4.2020

Archipelagia Golfin kenttä on avoinna. Myös Par 3-kenttä, harjoittelualueet ja range ovat avoinna. Huomaa että alla oleva ohjeistus koskee koko Archipelagia Golfin alueella olevia.

Koronaviruspandemian jyllätessä pelaajiemme ja henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat ykkösasioita. Seuraamme aktiivisesti koronavirustilannetta ja viranomaisten tiedotteita. Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3. valmiuslain käyttöönotosta. Näiden linjausten pohjalta pelaaminen mahdollistetaan Archipelagia Golfissa toistaiseksi seuraavin rajoituksin:

 • Sairaana olevat ja karanteeniin ohjatut pyydetään pysymään kotona.
 • Pyydämme yli 70- vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia noudattamaan hallituksen linjaamia velvoitteita.
 • Caddiemasterin toimisto pidetään kiinni. Caddiemasterin toimiston lisäksi ravintola, pukuhuoneet, WC-tilat ja taukokioski ovat pois käytöstä. Näin vältetään mahdollisia altistumistilanteita kaikkien osalta. (mahdollisesti ravintolatoiminta take-away palvelee). Ravintolan ja Halfway housen aukeamisista tiedotetaan erikseen. Miesten talon inva-wc  sekä half-way housen wc ovat käytössä.

 

Kaikkien pelaajien tulee noudattaa alla olevia ohjeita. Nämä ohjeet on tehty, jotta voimme mahdollistaa kaikille turvallisen pelaamisen.

 • Hyvä käsihygienia: Pese käsiä saippualla aina mahdollisuuksien mukaan ja pidä mukanasi käsidesiä.
 • Suosittelemme että jokaisella on oma kärry tai kanna bägiä. Lainakärryjä on saatavilla ja lainaaja huolehtii myös turvallisesta lainaamisesta. Kärryt palautetaan sille osoitetulle alueelle.
 • Pelataan vain omilla pelivälineillä, ei lainata kavereilta pelivälineitä. Suosittelemme käyttämään hanskoja.
 • Nyt ei kätellä pelikavereita tai muita.
 • Pidä pelikaveriin riittävä sosiaalinen etäisyys, vähintään 3 metriä.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla, kun yskit tai aivastat ja laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Mikäli tunnet itsesi vähänkään flunssaiseksi, pysy poissa golfkentältä.

 

Ajanvaraus, maksaminen ja ilmoittautuminen

 • Lähtöajat tulee aina varata Nexgolfin tai Teetimen kautta (vieraspelaaja).
 • Osakas / pelioikeutettu voi varata vieraalleen ajan Nexgolfista
 • Kauden maksut; jäsenmaksu ja pelimaksu pitää olla suoritettuina ennen pelaamista. katso oma Nexgolf, löydät laskusi sieltä. Ota yhteys konttoriin tarvittaessa. Katso maksutavat ja maksuohjeet: http://www.archipelagiagolf.fi/fi/www/1478_maksutavat-ja-ohjeet
 • Peliaika vahvistetaan pelaajan toimesta NexGolfissa ennen pelikierrokselle lähtöä, aikaisintaan 1,5h ennen lähtöä samasta paikasta kuin varauksen tekeminenkin. Jos peliajan vahvistuksen suhteen on hankaluuksia, ota yhteyttä toimistoon office@argc.fi

 

Pelikentällä:

 • Flaitti eli peliryhmä koostuu max. 3 pelaajasta. Lähtöajat vuorotellen 8 ja 7 min välein. Peliryhmässä ei voi olla mukana muita henkilöitä. Seuraa muiden peliä kentällä ja muista pitää muihin pelaajiin vähintään 3m välimatka. Missään tapauksessa ei kentälle saa kokoontua tai kerääntyä ryhmiin (pl. onnettomuudessa auttaminen). Pelaajat jotka toivovat peliä 2 hengen ryhmässä varaavat peliajan arkisin klo 11-15, jolloin kolmas pelipaikka voidaan sulkea (caddiemasterin kautta)
 • Pidetään lipputanko aina reiässä. Nosta pallo varovasti reiästä, jotta reikä ei vaurioidu. Kupissa on holkki, joka helpottaa pallon nostamista reiästä.
 • Nosta vain oma pallosi reiästä.
 • Bunkkeriharavat, ovat poissa käytöstä, tasoita bunkkeri jalallasi.
 • Pallopesurit ovat poissa käytöstä.
 • Vessat ja roska-astiosta on poistettu käytöstä. Huolehdi itse että tuot roskasi kentältä pois.
 • Tuloskortteja ei ole saatavilla, merkkaa tuloksesi esim. Gamebookiin (e-birdie)
 • Golfautot ovat käytössä pelaajille, joilla on lääkärintodistus tai vastaava tarve.
 • Nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!
 • Kierroksen pelattuasi terassille tai muihin paikkoihin ei voi kokoontua vaan alueelta poistutaan turvallisesti. Golfkentän alueella harjoittelu on mahdollista harjoitusalueella, kun yllä olevaa ohjeistusta noudatetaan.

 

Archipelagia Golf seuraa aktiivisesti viranomaisten päätöksiä ja ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti. Huomioithan että tilanne voi muuttua nopeastikin ja nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä muutetaan tarvittaessa.

 

Jokaisen golfkentän alueella olevan on noudatettava näitä säännöksiä. Henkilökunta valvoo näiden määräysten noudattamista. Mikäli epäasiallista käytöstä havaitaan, määrätään nämä henkilöt määräajaksi alueella liikkumiskieltoon tai muin rangaistuksin.

 

Lisää ohjeita ja ajankohtaista tietoa saat THL:n sivuilta: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

 

 Lisätietoja numerosta 050 4525 300 caddiemaster@argc.fi / office@argc.fi

Caddiemaster puhelimitse päivittäin klo 9-18, vastaamme puheluihin mahdollisuuksien mukaan.

Archipelagia Golfin henkilökunta                    

ME VÄLITÄMME TEISTÄ, VÄLITTÄKÄÄ TE MUISTA

 

Kenttä aukeaa torstaina 22.4 klo 10.40 alkaen ja ajanvaraus avataan maanantaina 19.4 klo 11.30. Ajat varattavissa nexgolfissa, teetime.fi:ssä sekä caddiemasterilta puh. 050 4525 300.

Kilpailukiertueita 2021

Merkkaa kalenteriisi myös alueelliset kilpailukiertueet!

Pelikausi lähestyy ja turvallisuusasiat on otettava huomioon kun kausi jälleen alkaa...

Rangella pallokoneet auki. Palloja saa 2€ kolikolla, lähimaksulla tai aikaisemmin ostetuilla polettikorteilla. Muistathan pitää turvavälit muihin harjoittelijoihin. Mikäli rangella ei ole mattoja vapaana, odotathan vuoroasi riittävän etäisyyden päässä, esim. autossasi.

Olemme laittaneet lisäinfoa ja maksuohjeet lähtijöille Nexgolfissa oleviin sähköpostiosoitteisiin. Jos et saa sähköpostia niin ole yhteydessä Timoon tai Larsiin vaikka soittamalla. Puhelinnumerot löytyvät Nexgolfin info sivulta matkan kohdalta. Lue sähköposti huolella ja toimi sen mukaan. Kiitos!

harsotusta kentällä torstaina

Kentänhoidollinen harsotus tehdään kentällä torstaina 1.4, aprillipäivästä huolimatta ja alkaen klo 10. Emme järjestä talkoita kokoontumisrajoituksen vuoksi mutta innokkaat apurit voivat mielellään tulla klubin tuntumaan torstaina. Muistahan pitää turvalista etäisyyttä kaikkiin.

Kutsu yhtiökokoukseen on lähetetty kaikille osakkaille postitse per 19.2.2021. Täältä löydät lisämateriaalia kokoukseen.

- Koskien ylimääräistä yhtiökokousta 14.1.2021....

Tapahtuma peruttu / muutos 11.1.2021

Kuuntele, puhu, osallistuu Archipelagia Golf Ab Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään virtuaalisena ja rajoittaa siten mahdollisuuksia yhteiseen keskusteluun. Haluamme antaa osakkaille mahdollisuuden osallistua virtuaaliseen info- ja keskustelutilaisuuteen...

Perinteinen itsenäisyyspäivän kinkkukisa jää tänä vuonna pelaamatta koronatilanteen vuoksi. Ensi vuonna uusi yritys!

Kiitos kaudesta, kenttä, harjoitusalueet ja caddiemaster suljettu kaudelta 2020. Range auki toistaiseksi ja palloja saa 2e kolikolla sekä lähimaksulla tai aiemmin ostetuilla poleteilla/polettikorteilla. Toimisto palvelee toistaiseksi arkisin klo 9-15 puhelimitse 050 452 4376 ja sähköpostitse office@argc.fi. Mikäli sinulla on asiaa paikanpäälle, varaa aikasi puhelimitse tai s-postitse. Koronatilanteen huomioiden suosimme asiointia puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Hyvää talvikautta kaikille!

Talviharjoitukset alkavat ja uutuutena voimatreeni golfareille

Vaikka kentällä vielä pelataan alkavat talvitreenit sisällä....

Naisten sauna pois käytöstä ma 12.10 alkaen, tilan korjaamisen vuoksi. Suihkut ovat käytössä normaalisti.

Mikäli kenttä on yöpakkasten tai kylmän aamun takia suljettu, aamun lähtöajat ennen kentän avaamista peruuntuvat. Lähtöajat eivät siis automaattisesti siirry eteenpäin. Mikäli haluat varmistaa pääsyn kentälle, kannattaa kylminä päivinä valita myöhäisempi lähtöaika. Tiedotamme pakkasaamuina kentän avaamisesta kotisivullaimme sekä facebook-sivuillamme.

Ilmoittautumislistat klubin ilmoitustaululla. Kysy myös muista treenimahdollisuuksista (esim. työpaikkaporukat, omat ryhmät jne.) Jannelta puh. 044 555 1218 pro@argc.fi Myös simulaattorivuoroja varattavissa!

Aukioloajat 1.9 alkaen, säävarauksin. Caddiemaster 8-18 Ravintola Ma-La 10-18, Su 10-17 halfway house: www.pelagiagolf.fi Tervetuloa syyspeleihin!

Lue nettiversio kevään Fore:sta!

Jäsenkirje on lähetetty s-postitse jäsenillemme. Jos et saanut kirjettä ole yhteydessä office@argc.fi niin saamme s-postisiajantasaiseksi.

Lue ohjeistus läpi ennen pelaamista. Pukuhuneet aukeavat, kärryt ja golfautot käytössä, turvaväli säilyy 3m...

Onko sinulla innostusta auttaa valvojan tehtävissä tänä keväänä? Etsimme henkilöitä jotka osallistuvat kentällä tapahtuvaan valvontaan koskien turvallista pelaamista ja peliaikojen noudattamista. Muutaman tunnin apu on jo hyvä syy ilmoittautua tai ilmoittaa myö kaverinsa mukaan. Pääsääntöisesti valvomme iltaisin. Pyydämme ilmoittautumaan Nina Katajaiselle, nina.katajainen@argc.fi tai 040 5162242. Valvojilla on oma WhatsApp ryhmä, jonka kautta ajankohtaiset asiat selviävät. Tule mukaan! Autamme ja opastamme alkuun.

Pääset vahvistamaan oman lähtösi Nexgolfista. Kirjauduttuasi Nexgolfiin oikealla näet omat varauksesi sivun oikeassa laidassa. Klikkaamalla varaustasi, joko kohdasta muokkaa tai vahvista, saat varausnäkymän auki ja nimesi alta pääset klikkaamaan keltaista "vahvista"-painiketta ja lähtösi ilmoittautuminen rekisteröityy. Huom! Vahvistuksen voit tehdä aikaisintaan 90 minuuttia ennen lähtöaikaasi.

Jokaisen on tutustuttava ohjeisiin ennen ajan varaamista golfkentälle.

Lue miten naiset ovat talven aikana harjoitelleet!

Archipelagia Golf sosiaalisessa mediassa

Tiesitkö, että löydät Archipelagia Golfin Facebookista, Instagramista ja LinkedInistä? Ota tilimme seurantaan!

Greenfee 30e, osakkaan vieras / opiskelija 20e, juniori 15e

Ilmoittautumisaikaa pe klo 12.00 asti!

Muistathan korjata alastulojälkesi viheriöllä

Syksy on jo pitkällä ja viheriöt ovat todella pehmeitä, joten alastulojälkiä jää erittäin helposti. Muistathan korjata alastulojälkesi!

Toimikuntien kisa 6.10, The Committee Cup

Vvuosittainen toimikuntien kilpailu pelattiin kirpeässä syyskelissä sunnuntaina 6.10.

Syksy etenee ja vaikka ilmat ovat suosineet, yöpakkasia saattaa olla tulossa lähipäivinä. Huomioikaa ystävällisesti, että kenttä on suljettu aina hallan aikana. Kentän aukioloa voi tiedustella caddiemasterilta 050 45 25 300.

Kauden huipputapahtumiin lukeutuva DECOlight Open pelataan lauantaina 31.8. Hyvät palkinnot ja paljon erikoiskisoja, ilmoittaudu mukaan!

Tapahtumia ja kilpailuja, vähän Padeliakin

Ellinoora Moisio voitti reikäpelin Suomen mestaruuskilpailuissa kultaa. Kisakenttänä heinäkuun alussa toimi Lahden golf. Tule onnittelemaan Suomenmestaria klubille kakkukahvien merkeissä.

Vaihtopäivä Uuteenkapunkiin 9.8

Tule mukaan viihtymään seuran iloisten pelaajien kanssa. Lisätietoa liitteestä.

Scramblessa yhteislähtö klo 15.00, kilpailuun kuuluu lounas ennen kilpailua. Lounasta saatavilla perjantaina klo 12.30-14.30. Pelaaminen on mahdollista ennen kilpailua kunhan kenttä on vapaa kilpailijoille klo 15.00 alkaen. Peliajat klo 10.30- ja ennen klo 15 varattavissa caddiemasterilta. Peliajat aamulla varataan normaalisti nexgolfin kautta.

Vain 2kpl seuran pelioikeuksia jäljellä. Ota omasi jäsenhintaan 520e (muut 550e). Muistathan, että pelioikeuksiin voit hyödyntää liikuntaseteleitä!

Kenttätoimikunnan kuvavisa, Jorma Aken laatimana 2.7.2019. Osallistu ja ilmianna väylät joista kuvat ovat. Kuvavisassa on 24 kuvaa. Vastaukset viimeistään 15.7.2019 s-postitse tai perinteisesti paperilla toimistoon office@argc.fi. Vastaajien kesken arvotaan golfaiheisia palkintoja.

Lauantaina 25.5 Kilpailun aikana (texas scramble) caddiemasterin tiski suljettuna. CM palvelee lauantaina normaalisti kilpailun jälkeen n. klo 13.15 alkaen. Tiistaina 28.5 Caddiemasterit kouluttautuvat ja Caddiemaster sulkee poikkeuksellisesti jo klo 17.00

Hole:3 Club: 5-wood ArGC Onnittelee!

Marcus Rousu teki 18.5.2019 albatrossin väylällä 17. ArGC onnittelee!

Kelit lupaavat hyvää pelisäätä viikonlopulle, tule mukaan kisaamaan! Pargas Open

Ti 30.4 klo 9-16, Ke 1.5 klo 10-15

Voit maksaa yhtiövastikkeesi tai pelioikeutesi hyödyntäen smartum-, edenred-, e-passi- ja eazybreak- etuja. Mikäli haluat hyödyntää näitä ennen kentän aukeamista, toimisto palvelee arkisin klo 9-15. Mikäli tulet kauempaa, kannattaa soittaa 050 45 25 300 ja tarkistaa, että olemme paikalla.

Range avattu pe 29.3

Pelikauden avaus on joka vuosi yksi parhaimmista tapahtumista kentällä. Sitä odotellaan vielä hetken aikaan, mutta nyt juhlistetaan rangen avautumista. Eli vielä on hetki aikaa hioa swingiä ja tehdä kesälle pelisuunnitelmia. Rangella palloautomaatista saa palloja polettikortilla, poletilla, 2 euron kolikolla ja nyt myös lähimaksulla. Eli näytä korttiasi automaatille, odota hetki niin palloja tulee (huom, muista laittaa kori alle!) Tervetuloa& hyviä harjoitteluhetkiä. Ps. viime syksynä kerättiin noin 12 000 palloa pallokoneeseen, pitäisi riittää tulevan viikonlopun yli

Tule kokemaan päivä hyvinvoinnin merkeissä Archipelagia Golfissa. Päivään kuuluu terveellistä ruokaa, liikuntaa, puttikilpailu sekä uutuutemme golfkävely.

Vuoden ensimmäisen kilpailun, New Years Challengen podiumpaikat: SCR: 1. Sture Laurén 60 2. Bo-Erik Palmgrén 60 3. Ulf Eriksson 61. HCP: 1. Lasse Johansson 50 2. Johan Perander 55 3. Matti Jokinen 57. Kilpailussa neljätoista osallistujaa. Mikä mainio tapa aloittaa golfvuosi 2019!

Mikäli haluat vielä lyödä palloja, voit kerätä tai käyttää omia pallojasi, kiitos treenikaudesta!

Kenttä suljettu 20.11 alkaen; kiitos kaudesta 2018

Kenttä suljettu kaudelta 2018 (20.11 alkaen suljettu). Range on auki toistaiseksi. Archipelagia Golfissa tehdään kuitenkin vielä syystöitä kun säät sallivat. Bunkkereiden parantamista (väylät 10 &12), metsänhoitoa sekä harjoittelualueiden kumpujen muotoilua ja viheriöiden ilmastusta tehdään vielä ennen talvilepoa. Olemme saaneet pelata upeassa pelisäässä koko kauden ajan; 21.4-19.11 on kokonaisuudessaan 212 päivää pelikautta jona aikana saavutettiin reilusti yli 30 000 pelattua kierrosta. Teidän, asiakkaidemme kokemuksia ja näkemyksiä analysoimme tarkemmin talvella, kiitos antamastanne palautteesta! Muistakaa huoltaa mailat ja kärryt ensi kautta ajatellen. Talviharjoittelua voi tehdä monella tapaa; kuntoillen, golfaten tai vaan muuten itsestä huolehtien. Kiitokset pitkästä kaudesta koko golfyhteisölle! Archipelagia Golf toivottaa kaikille hyvää talvikautta, keväällä nähdään!

ArGC voitti pistein 9-4

1968 ja sitä aikaisemmin syntyneille. Voimassa 30.9 asti.

Jäsenyys+ 5 pelilippua: 240e Jäsenyys + pelioikeus: 350e 5 pelilippua: 170e

Kunnioitettavasti miesten 80-vuotiaiden Suomen Mestaruuskilpailuissa mukana ollut paraislainen Aatos Laine sijoittui sijalle 43. Onnittelut hienosta suorituksesta! Muita SM-edustajia ovat ainakin: 4-6.7 SM reikäpeli Miehet, Ben Casagrande 5-6-7 SM reikäpeli Naiset, Ellinoora Moisio 17-18.7 SM lyöntipeli Miehet 65-sarjassa Hannu Nummi.

Viikkokilpailu käynnissä!

11.6-30.9.2018

Muistukuksena: anomukset kilpailutuen saamiseen viimeistään 15.5.2018.

Seuramme on tehnyt DNA:n kanssa yhteistyösopimuksen, joka tukee seuran junioreiden varainhankintaa helpolla tavalla.

Tiipaikan valinnalla voidaan lisätä peli-iloa ja onnistumisia, ehkä sinäkin voit kokeilla muuta tiipaikkaa tänä syksynä? Lisäksi muistutus pelinopeudesta jonka toivomme olevan 4h20 min tai nopeamman.

Lue uusin FORE e-julkaisu

Korjaus FORE lehteen, s. 12: Jesper Andersson saavutti SM hopeaa Finnish International Junior Championship, lyöntikilpailussa. Archipelagia Golf Club onnittelee Jesperiä hienosta saavutuksesta ja pahoittelee lehdessä ollutta virhettä.